alle groepen lesmateriaal filmpjes

Basta! Tip!

Basta is al tien jaar het schooltelevisieprogramma voor kinderen uit groep 7 en 8 uit het Amsterdamse basisonderwijs. Iedere week brengt Basta vanaf een andere basisschool een nieuw onderwerp. Wanneer het thema van de week niet aansluit op uw lesprogramma, kunt u terecht in ons uitgebreide archief. Maar liefst tien jaar Basta is op deze website gearchiveerd. Via de zoekbalk kunt u o.a. op vakgebied, thema, school of onderwerp het filmpje van uw keuze vinden. Zo is er altijd wel een reportage, die binnen uw lesprogramma past!
Deze link werkt niet? Klik hier
Jeugdjournaal. Tip!

Het Jeugdjournaal bestaat al meer dan dertig jaar. Toen de eerste uitzending in januari 1981 werd uitgezonden was dat heel bijzonder. Bijna nergens op de wereld bestond een journaal speciaal voor kinderen. Alleen in Groot-Brittannie waren ze er net mee begonnen. Inmiddels zijn er jeugdjournaals in meer dan dertig landen.
Deze link werkt niet? Klik hier
Videobijdeles.nl Tip!

Op Video bij de les vind je geselecteerde educatieve videos voor het basisonderwijs, ingedeeld op vakgebied en onderwerp met een speciale sectie voor peuters en kleuters. Video bij de les is een initiatief van Harm Hofstede en Ronald de Moor.
Deze link werkt niet? Klik hier
123lesidee Tip!

Ook onze eigen site staat vol met filmpjes, gerangschikt op thema, vakgebied en groep, kijk bij digibord!
Deze link werkt niet? Klik hier
Dierenjournaal. Tip!

Het Ranger Dierenjournaal vanuit Emmen is een programma over wilde dieren. Elke schooldag is er een nieuwe aflevering van 5 minuten en op zondag een weekoverzicht. Bij dit weekoverzicht zit een vragenlijst die je in de klas kunt behandelen!
Deze link werkt niet? Klik hier
Hoe moet dat dan?

Wil je een video uploaden? Wordt dan lid van HoeMoetDatDan en plaats je eigen handleidingen en gebruiksaanwijzingen online en deel je vaardigheden met anderen!
Deze link werkt niet? Klik hier
Uitzending gemist.

Uitzending Gemist is de online audiovisuele portal van de publieke omroep. De site biedt de mogelijkheid eerder uitgezonden televisieprogrammas via een player op internet vierentwintig uur per dag kosteloos terug te kijken!
Deze link werkt niet? Klik hier
School tv. Tip!

Je bent op de site van School tv. Hier vind je meer dan 3500 korte clips over heel veel verschillende onderwerpen. Leuk voor in de les of je spreekbeurt!
Deze link werkt niet? Klik hier