lesidee jungle

Samen naar de jungle. Bestand

Ik zag ooit bij Sesamstraat een filmpje van Ernie, die in het oerwoud was. Voor de kinderen ging hij precies laten zien wat daar allemaal te zien was, en hij nodigde de kinderen ook uit om de bewegingen mee te doen. Dat kun je ook doen in een dramalesje in de speelzaal. Je kunt dan zeggen: zullen we samen eens doen alsof we naar het oerwoud gaan? En dan kun je doen alsof de speelzaal het oerwoud is.
Deze link werkt niet? Klik hier
Bodo en het oerwoudconcert, Tip!

Woordkaarten, memory, liedje, leesrups, kijkplaat!
Deze link werkt niet? Klik hier
Jungle in de gymzaal.

Met de kinderen loop je naar de gymzaal. Je vertelt dat de gymzaal een oerwoud is geworden en bouwt de spanning op. Sluipend loop je naar de gymzaal. Het eerste wat je dan uitbeeldt is: wat hebben we nodig? Wat voor kleding trekken we aan? Doe maar net alsof we onze oerwoudkleren aantrekken! En daar gaan we het oerwoud in. We gaan eerst een stuk met de boot over de rivier....
Deze link werkt niet? Klik hier
Bewegingsverhaal. Tip! Bestand

Wij zijn allemaal kleine aapjes. We gaan naar de Jungle. - Hoera, hoera wij zijn er. - Overal zijn er hoge groene bomen. We blijven af en toe staan om blaadjes van een boom te eten - Hmm, wat smaakt dat lekker - Na het eten gaan we lekker spelen - Er loopt een grote bruine beer door het bos, en als echte apen apen wij hem na - Dat is een leuk spelletje! Verderop zien wij een neushoorn, kunnen wij die ook na-apen?
Deze link werkt niet? Klik hier