_ Gr1/2 Th piraten les

Ontwerpschema.

Leren hoe piraten eruit zien en bekend worden met hun levenswijze. Een klein stukje geschiedenis leren - piraten van vroeger.Plezier beleven aan het fantasiespel rond piraten.
Deze link werkt niet? Klik hier
Lesidee.nl Tip!

Een boot bouwen, introductie, wat klopt er niet?, week-indeling, piraten opzet, boekenlijst, schrijfpatronen, Pe Pe Piraat!
Deze link werkt niet? Klik hier
De schat. Bestand

Verhalend ontwerp, buiten vinden de kinderen een schatkaart. Van wie zou deze zijn? Waar zou deze persoon nu wonen? Wat zou de schat zijn?              
Deze link werkt niet? Klik hier
Juf Janneke. Tip!

Ik wil de kinderen leren hoe je met elkaar om moet gaan, ik gebruik hiervoor het thema: piraten. Zij geven immers een voorbeeld hoe het NIET moet. Uiteindelijk willen we komen tot het maken van klassenregels: hoe moeten we omgaan met elkaar zodat iedereen het hier naar de zin heeft? Ik vind het belangrijk dat kinderen mee leren denken over de inrichting en de mogelijkheden van de hoeken Wat is een piraat en wat doen piraten? Lezen van een schatkaart
Deze link werkt niet? Klik hier
Piratenfeest. Bestand

Elk jaar vieren we met de kleutergroepen een zomerfeest. Op veel scholen wordt dit feest gevierd. Sommige scholen vieren dit feest is de vorm van een meesters- en juffendag. Dit draaiboek is geschikt om zo?n feest te vieren binnen het thema: piraten! Het draaiboek is berekend op ongeveer 125 kinderen. Heeft u meer of minder kinderen? Geen probleem. U zult slechts een aantal kolommen moeten weghalen of toevoegen (bijv. voor aantal groepjes en aantal hulpouders). Dit document is zo volledig dat u enkel de materialen en hulpouders hoeft te verzamelen.
Deze link werkt niet? Klik hier
Piratenhandel. Bestand

De kinderen kennen een waarde toe aan voorwerpen en verruilen daar hun muntstukken voor. De kinderen kunnen onder worden brengen wat veel en weinig is.
Deze link werkt niet? Klik hier
Woeste Willem. Tip! Bestand

Het piratenproject is ontstaan door het Rode draadproject van de bibliotheek. Het boek leent zich voor een heleboel onderwerpen: het piratenleven, bang zijn, herinneringen, plattegrond lezen en tekenen.
Deze link werkt niet? Klik hier