Aangepast zoeken

_ Gr1/2 Th kerst les

Kleutergroep. Tip!

Kerst, materialen, spelletjes en boeken, kralenplanken, werkbladen en knutselwerkjes!
Deze link werkt niet? Klik hier
Nieuwjaar. Tip!

Kikker en het nieuwjaar, verhaal over oud en nieuw vieren, kalender printen.
Deze link werkt niet? Klik hier
Juf Naomi.

Muziekles 25 lampjes, drama De kerstboommannetjes , De plakboom, Elfengym, Help de Hoofdelf, Kerstlichtje maken, Placemat voor het kerstdiner ,Rendierengym en knutselwerkjes!
Deze link werkt niet? Klik hier
Licht-donker. Tip! Bestand

De strekking van het verhaal is als volgt: Een klein meisje Guusje komt bij haar oma die ziek is. Oma is erg verdrietig zo vlak voor kerst ziek te zijn. Ze laat Guusje een liedje horen waar ze altijd heel blij van wordt. ( wij luisteren dan naar het liedje van het kaarsje op de tafel en dat doe je elke dag) Ze vertelt Guusje van vroeger dat ze toen een kaarsje had gekregen dat heel lekker ruikt naar kaneel. Ze laat Guusje kaneel ruiken en ook Guusje vind dat erg lekker. Oma vraagt aan Guusje of ze zo?n kaarsje voor haar wil kopen. Dan gaat Guusje op weg...
Deze link werkt niet? Klik hier
Het kerstverhaal. Tip! Bestand

Kerst is een bijzondere feestperiode in de klas. Ik werk op een christelijke school waar we veel aandacht besteden aan het christelijke aspect van Kerstfeest. Dit draaiboek maakt het mogelijk om met je klas het Kerstverhaal uit te spelen en op te voeren voor de ouders!
Deze link werkt niet? Klik hier
Juf Mariska.

Aftellen..hoeveel nachtjes nog?, woordkaarten, kerstspel, kerstlotto, werkbladen, knutselwerkjes!
Deze link werkt niet? Klik hier
Juf Sanne. Tip!

Het thema Kerstmis bestaat uit de volgende sub-paginas: Kerstmis digibordles en downloads, Kerstmis downloads, Kerstmis kringactiviteiten, Kerstmis liedjes, Kerstmis platte vlak knutselen, Kerstmis ruimtelijk knutselen!
Deze link werkt niet? Klik hier
Themapalet. Tip!

Kerst-ideeen voor in de klas, poppenhoek, Een zelfgemaakte kerststal met figuurtjes van rolletjes en doosjes, kerstwinkel, De speelgoedfabriek van de kerstman, liedjes en versjes, knutselwerkjes en meer!
Deze link werkt niet? Klik hier
Leren door spelen.

Zeker in de kerstvakantie als het buiten koud en guur is kun je binnen heerlijk met je kind bezig zijn in die gezellige kersttijd. Ook hier zal je kind weer ongemerkt allerlei dingen leren. Op deze pagina vind je een verzameling aan ideeen die je met je kind kunt doen.
Deze link werkt niet? Klik hier
Matildasboek.

Een ontroerend prentenboek over de echte boodschap van Kerstmis...het verhaal leent zich met name voor Kerstmis. Daarom wordt het rond de tijd van Kerstmis uitgebracht maar in het boek komen weinig kerstelementen zoals kerstbomen, kerstmannen, kerststallen etc. voor zodat het boek ook op een ander moment kan worden voorgelezen.
Deze link werkt niet? Klik hier
Engel.

Engel, Een ontroerend prentenboek over de echte boodschap van Kerstmis. Het verhaal leent zich met name voor Kerstmis. Daarom wordt het rond de tijd van Kerstmis uitgebracht maar in het boek komen weinig kerstelementen zoals kerstbomen, kerstmannen, kerststallen etc. voor zodat het boek ook op een ander moment kan worden voorgelezen.
Deze link werkt niet? Klik hier
Lesidee.nl Tip!

Lessen voor groep 1, Het kerstverhaal, Kaarsenspel, Kerstboom, kerst knutselen, Een kerstboom maken, kerstmis glas in lood, Kerstballen maken, kerstboom versieren met verf, kerstboom, Kerstballen (ook leuk als kerstkaart)!
Deze link werkt niet? Klik hier
Lesidee.nl

Lessen voor groep 2, Het kerstverhaal, Kaarsenspel, Kerstboom, kerst knutselen, Een kerstboom maken, kerstmis glas in lood, Kerstballen maken, kerstboom versieren met verf, kerstboom, Kerstballen (ook leuk als kerstkaart), muziekles Hard en zacht noteren, recept kerstkoekjes!
Deze link werkt niet? Klik hier