_ Gr1/2 Th griezel les

Hennie de heks. Bestand

Hennie de heks woont in een zwart huis. Alles in haar huis is zwart, zelf haar kat, Helmer is zwart. De kinderen gaan eerst het huis schilderen helemaal in het zwart. Daarna gaan ze Helmer schilderen die allemaal verschillende kleuren heeft. En daarna gaan ze het huis van Hennie in kleur maken!
Deze link werkt niet? Klik hier
Van mij. Tip!

Boek met prachtige illustraties over een heel herkenbaar thema bij jonge kinderen. Samen spelen, samen delen is niet altijd makkelijk maar uiteindelijk lukt het wel. Het spookje is weggelopen. Maak een poster waarop gevraagd wordt om het spookje weer terug naar huis te brengen. Het spookje heeft een brief getekend voor Merel. Lees de brief en vraag de kinderen een brief terug te schrijven (tekenen) Wat moet je doen om leuk met elkaar te kunnen spelen? Merel en het spook kunnen eerst niet goed samenspelen en later lukt het wel.
Deze link werkt niet? Klik hier
Bang mannetje.

Prentenboekles over bang mannetje.
Deze link werkt niet? Klik hier
Lesidee.nl Tip!

Halloween lied:Spoken bal of maak een spookje!
Deze link werkt niet? Klik hier
Heksensoep. Bestand

Dramales kinderen in een halve cirkel op banken of op de grond laten zitten. Ik zeg dat ik weet dat er achter de deur iemand wacht, maar dat ze niet zo goed naar binnen durft. Ze heet Karoetsa. De kinderen mogen haar zachtjes roepen, dan ga ik kijken waar ze blijft. Ik kom terug met de heksenhoed op, mantel om en pan in mijn handen. Ik ben verrast de kinderen te zien. O wat fijn dat jullie allemaal op mijn feestje zijn gekomen. Zoveel heksen op mijn feestje, wat leuk! Jullie weten toch wel wat heksen altijd maken als er een feestje is?
Deze link werkt niet? Klik hier
Heksen. Tip!

Het thema heksen bestaat uit de volgende sub-paginas: Heksen downloads, Heksen kringactiviteiten, Heksen platte vlak knutselen, Heksen ruimtelijk knutselen!
Deze link werkt niet? Klik hier
Pompoenen.

Pompoenen zijn rijp in de tijd dat in Sint Maarten wordt gevierd. De kinderen gaan dan langs de deuren om te zingen en snoepjes op te halen. Pompoenen kunnen uitgehold worden, daarna een gezicht er uitsnijden en een kaarsje erin. Een kleine kan als lampion gebruikt worden. Maar het staat ook heel gezellig bij de voordeur of op het raamkozijn. En als de pompoen dan toch al uitgehold is kan er van het vruchtvlees van alles gemaakt worden. De pompoen is familie van de meloen en de courgette, ze worden ook wel kalebassen genoemd. De meest bekende bij ons is de gele winterpompoen (cucurbita pepo). In het Guinnes Book of records staat een pompoen van 449 kg!
Deze link werkt niet? Klik hier
Heksen. Tip!

Het is altijd spannend om over heksen te werken. Ze spreken enorm tot de verbeelding. Er zijn heel veel boeken en liedjes over heksen. Kijk wel uit met de allerjongsten, want misschien zijn er bij die het een beetje eng vinden.
Deze link werkt niet? Klik hier
Eefje vampier.

Eefje weet het heel zeker. Later wordt ze een vampier. Daar heeft ze echt talent voor. Of toch maar niet? In het boek staat een vrij klassieke stelopdracht beschreven. Na afloop van diezelfde stelopdracht zou het boek kunnen worden aangeboden. Zelf heb ik het aangeboden terwijl er een geheimzinnige koffer in de klas stond en we ons afvroegen of er een vampier in zou kunnen zitten.
Deze link werkt niet? Klik hier
Stap maar op mijn bezemsteel. Bestand

Het verhaal gaat over een klunzige heks die met haar pientere poes op een bezemsteel door de nacht zoeft, als plotseling haar hoed afwaait. En dat niet alleen. Ze verliest ook nog haar strikje en haar toverstaf! Gelukkig zijn er genoeg dieren in de buurt om haar te helpen. Stap maar op mijn bezemsteel! zegt de dankbare heks tegen de hond, de kraai en de kikker. Maar vijf is te veel voor 1 bezemsteel.....
Deze link werkt niet? Klik hier
Mijn bezemsteel. Bestand

Ik ga de kinderen een prentenboek voorlezen dat gaat over een heks en haar vriendjes. Dit boek heet stap maar op mijn bezemsteel. Tijdens de speelwerkles gaat ieder groepje aan de slag met een opdracht m.b.t. het prentenboek.
Deze link werkt niet? Klik hier
Poppenkast. Tip! Bestand

Oh kinderen ik ben toch zo gelukkig. Mijn toverdrankje heeft gewerkt. Jan Klaassen is verliefd op mij. Hij wil zelfs bij mij wonen. Hij vindt me mooi en lief. Jan gaat straks naar Katrijn om te vertellen dat hij voortaan bij mij wil wonen en met me wil trouwen. Ik ga me nog even mooi maken voor Jan?tot zoooo....
Deze link werkt niet? Klik hier