_ Gr1/2 Pr familie

Geen kusjes van mij. Bestand

Geen kusjes van mij, Doris vader en moeder gaan scheiden. Doris is er helemaal van in de war. Zij voelt zich verdrietig en verontwaardigd. Opeens moet ze vreselijk huilen op school, bij juffrouw op schoot stoppen de tranen en vertelt ze dat papa en mama boos op elkaar zijn.
Deze link werkt niet? Klik hier
Kleine beer... Bestand

Kleine beer heeft een wens, de illustraties zijn mooi gemaakt, doordat de ster ook echt glinstert trekt dit de aandacht van de kinderen. Het is een sfeervol verhaal over bereikbare en onbereikbare cadeaus. De tekst is vlot voorleesbaar en dus makkelijk te volgen voor kinderen. Ik vind het een heel vertederend boek over houden van (van) familie en wat je er niet allemaal voor over hebt.
Deze link werkt niet? Klik hier
Lief konijntje. Bestand

Lief konijntje, Konijntje gaat opzoek naar een nieuw gezin omdat hij denkt dat niemand hem ziet. Konijntje mocht niet meedoen met zijn grotere broers en zussen en ook zijn papa en mama hadden het te druk om even met hem te knuffelen.
Deze link werkt niet? Klik hier
Kleine kangoeroe.

Kleine kangoeroe, Kangoeroetje in het bos Laat je mammie toch eens los Want je wordt te zwaar voor mij Spring eruit dan ben ik blij Kangoeroetje in het bos Spring er lekker zelf op los!
Deze link werkt niet? Klik hier