_ Gr1/2 Pr winter

Als de eerste sneeuw valt. Tip! Bestand

Als de eerste sneeuw valt, Vriendschap, moed, alleen zijn, overleven. Alles wordt anders als het winter wordt. Net als de andere vogels maken de eenden zich op om naar het zuiden te vliegen. Weg van ijs en sneeuw. Maar tijdens de vlucht blijft Sjoerd niet dicht genoeg bij zijn moeder. Als hij voor de grap een groep meeuwen opjaagt, raakt hij zijn familie kwijt.
Deze link werkt niet? Klik hier
Een perfecte dag om... Bestand

Een perfecte dag om..., een leuk voorleesboek voor in de winter. Een verhaal dat de kinderen erg zullen waarderen omdat het over spelen gaat, de illustraties zullen ze aanspreken en het wordt in makkelijke taal omschreven.
Deze link werkt niet? Klik hier
Mannetje jas. Tip!

Mannetje jas, Hartverwarmend prentenboek voor koukleumen. Zet vooraf ramen en deuren even open en zorg dat de verwarming dichtgedraaid is. Zeg voordat je gaat voorlezen dat je het zo koud hebt, dat je de jas gaat aantrekken. Laat kinderen die het ook koud hebben dit ook doen. Wat zouden we nog meer kunnen doen om het warmer te krijgen? Kinderen kunnen manieren opnoemen (handen wrijven, iets warms drinken, sjaal en muts om, verwarming hoger zetten,). Lees daarna het boek voor. Als je het verhaal voorleest als het weer warmer weer wordt kun je het accent leggen op het uitdoen van de jassen.
Deze link werkt niet? Klik hier
Kleine ijsbeer. Tip!

Kleine ijsbeer, navertellen van het verhaal van Kleine IJsbeer op de vertelstoel en met de verteltafel. Een heleboel werkbladen en kleurplaten...knutselwerkjes!
Deze link werkt niet? Klik hier