_ OL gr7 Th internet veilig

Safeinternet.
De grote dag is aangebroken ! Eindelijk zal je je eigen blog hebben. Dat is een website op het internet die helemaal van jou is en waarin je teksten, persoonlijke fotos en muziek kunt publiceren. Wow, te gek! Wedden dat een heleboel vrienden en vriendinnen je blog zullen spotten!? Maar opgelet, want je moet toch ook een beetje voorzichtig blijven!
Deze link werkt niet? Klik hier
Steffie. Tip!
Ik ben Steffie en ik leg je op een makkelijke manier uit hoe dingen werken. Bijvoorbeeld Internet, e-mailen of bankzaken. Klik op het vraagteken voor meer uitleg over mijn website!
Deze link werkt niet? Klik hier
Versla het virus! Tip!
In de wereld Mediana is een virus verspreid. Ga vermomd als monsters op een missie om het virus te verslaan met media opdrachten! De game Monstermedia geeft leerlingen een kijkje in de mediageschiedenis. Ze leren meer over de media die ze dagelijks gebruiken. Hoe betrouwbaar is de informatie op websites? Wat is het verschil tussen echte informatie en een advertentie? Hoe kwetsbaar ben je eigenlijk online? Denk aan een rekening voor online spelletjes, een virus op de computer of persoonlijke gegevens die openbaar worden gemaakt.
Deze link werkt niet? Klik hier
Wild Web Woods. Tip!
In het spel Wild Web Woods komen spelers in aanraking met de mogelijkheden en de problemen van internet. Gamen is leuk als je leuke spelletjes kunt vinden, weet hoe je kunt voorkomen dat je op sites terecht komt waar je niet wilt zijn en als gamen niet in de plaats komt van andere leuke dingen. En natuurlijk moet je ook voorkomen dat je prive informatie achterlaat op internet of zonder dat je het in de gaten hebt virussen binnenlaat op je computer!
Deze link werkt niet? Klik hier
Disneyfiguren leggen uit!
Welkom bij CyberNetiquette Comix, een leuke, interactieve manier voor het gezin om leerzame tips op te doen voor een veilig gebruik van het Internet. Ga op avontuur met de klassieke Disney-figuren en leer spelenderwijs oplettendheid te ontwikkelen wanneer u op het Internet bent. Wij raden ouders en kinderen aan om deze interactieve fabels samen te beleven en te bespreken!
Deze link werkt niet? Klik hier
Clicksafe. Tip!
Wij zijn er om jou te helpen, om al je vragen te beantwoorden en samen te zoeken naar een oplossing voor je internet-probleem. Wat je ons vertelt, zullen we niet aan anderen doorvertellen. Je kan ons vertrouwen!
Deze link werkt niet? Klik hier