_ LZ pedagogiek

1000jaarvoordeklas.nl Tip!

De kwaliteit van het onderwijs staat of valt met de kwaliteit van leraren. En de kwaliteit van leraren wordt misschien ook wel bevorderd als leraren met elkaar hun kennis en kunde uitwisselen. Dat is in ieder geval de leidende gedachte achter het project Duizend jaar voor de klas en deze website!
Deze link werkt niet? Klik hier
150 pedagogische tips! Tip! Bestand

Zie ze staan, Lach veel met ze, Leer ze kennen, Leer hun namen, Leer de namen van hun familieleden, Onthoud hun verjaardag, Vraag naar wat ze beleven, Kijk in hun ogen als je met ze praat, Luister naar ze, Speel met ze, Lees samen een boek, Giechel met ze, Wees aardig, Zeg vaak ja, Vertel dat hun gevoelens goed zijn, Stel grenzen waardoor ze zich veilig voelen, Wees eerlijk, Wees jezelf...en zo nog 140 pedagogische adviezen!
Deze link werkt niet? Klik hier
Mediaopvoeding.nl Tip!

Op deze site geven deskundigen antwoord op al uw vragen over kinderen en media. Kijk eerst of uw vraag al eerder gesteld is en stel dan eventueel uw eigen vraag!
Deze link werkt niet? Klik hier
Nji.nl Tip!

Nederlands Jeugd Instituut, het landelijk kennisinstituut voor jeugd- en opvoedingsvraagstukken. Het ontwikkelt, beheert en implementeert kennis waarmee de kwaliteit van de jeugd- en opvoedingssector verbeterd kan worden!
Deze link werkt niet? Klik hier
Eerlijkoveropvoeden.nl Tip!

Elke dag een nieuw artikel over opvoeding of onderwijs!
Deze link werkt niet? Klik hier
Leokrans.nl Tip!

Als je weet hoe het moet, is het heel makkelijk. Als je het totaal niet weet, kun je grote problemen in de omgang gaan krijgen. En als je het redelijk weet, kan het goed gaan, maar soms kan het ook fout gaan. In dit artikel wil ik richtlijnen geven, zodat alles een positieve wending kan krijgen!
Deze link werkt niet? Klik hier
Opvoedadvies.nl Tip!

Maandelijks verschijnt er een artikel over een nieuw onderwerp op Opvoedadvies.nl. Veelvoorkomende problemen bij de opvoeding komen hierbij aan de orde, vaak met een aantal nuttige tips. Spreken onze artikelen en recensies u aan en wilt u graag een artikel of recensie voor uw nieuwsbrief, folder, tijdschrift, krant etcetera, dan bent u hiervoor aan het goede adres bij Opvoedadvies.nl!
Deze link werkt niet? Klik hier
Jmouders.nl Tip!

J/M is de site voor ouders van kinderen tussen 4 en 16 jaar. Met actuele en interessante onderwerpen over opvoeden, ouderschap, onderwijs en gezondheid!
Deze link werkt niet? Klik hier
Ouders.nl Tip!

Ouders Online is een onafhankelijke website en service organisatie voor ouders van kinderen van 1 tot 18. Maandelijks worden er ca. 8 miljoen paginas opgevraagd, door 300.000 unieke bezoekers, en 20.000 nieuwe berichten op het forum geplaatst!
Deze link werkt niet? Klik hier
Pedagogiek.nu Tip!

Pedagogiek in praktijk, Informerend en opini?rend voor ieder die zich pedagogische vragen stelt waarvan het antwoord begint waar andere opvoedingsbladen ophouden. Het tijdschrift staat boordevol toegankelijke artikels van de meest gerespecteerde deskundigen uit binnen- en buitenland. Of het nu gaat over ontwikkelingsstoornissen, hangjongeren of ordehandhaving in de klas, PIP is er voor lezers die willen blijven meepraten - zonder overbodig jargon- over de meest prangende opvoedings- en onderwijskwesties die geen simpele oplossing kennen. Daarnaast is PIP bij uitstek geschikt om te gebruiken in het onderwijs!
Deze link werkt niet? Klik hier
Ouders.net Tip!

Op deze site vindt u leuke en handige informatie over opvoeding & onderwijs voor ouders met schoolgaande kinderen. Bijvoorbeeld over huiswerk, pesten, overblijven, passend onderwijs, gezondheid en schoolkeuze!
Deze link werkt niet? Klik hier