alle groepen lesidee muziek

Instrumenten maken. Tip!

Maak een tamboerijn, sambabal, castagnetten, tokkelinstrument en meer!
Deze link werkt niet? Klik hier
Muziekfriek.

Op deze site vind je informatie over muziek voor het basisonderwijs. Zo zijn er lesvoorbeelden te vinden, een nieuwe musical voor groep 8 en CDs met nieuwe kinderliedjes.Verder vind je er allerlei interessante gelinkte sites.Ben je op zoek naar bladmuziek?? Kijk dan op links. Heb je vragen over muzieklessen, of ben je ergens naar op zoek, stuur dan een mailtje naar de muziekfriek.
Deze link werkt niet? Klik hier
Wilfred van Eisden. Tip!

Van 1977 tot en met 2010 heb ik les gegeven op SCALA, centrum voor de kunsten (voorheen RIMV) te Meppel als docent Algemene Muzikale Vorming (AMV) aan kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. van 1978 tot 1992 was ik Muziekconsulent op alle basisscholen in Noord-West Overijssel. Ga snel naar de lessen!
Deze link werkt niet? Klik hier
Beestenboel. Tip!

Beestenboel 20 lesideeen rondom het thema Beestenboel. De lesideen zijn onderverdeeld in beeldende vorming en muziek.
Deze link werkt niet? Klik hier
Muzikale spelletjes. Tip!

Het volgende overzicht aan spelletjes is niet bedoeld als deel van een muzikale methode. Ze zijn min of meer te hooi en te gras verzameld en kunnen wat mij betreft ook zodanig gebruikt worden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de spelletjes zinloos zijn, echter het is vaakmoeilijk te omschrijven welke doelen er precies mee gediend zijn. In het algemeen kunnen zegezien worden als voorbereiding op verdere muzikale vorming. Ze kunnen goed dienen als stemmingsmaker,of als leuke afsluiting van een muziekles. Misschien zelfs alleen maar om even stoom af te blazen...
Deze link werkt niet? Klik hier
Muziek werkbladen. Tip!

Werkbladen muziek: De muziekwerkbladen behandelen o.a. de volgende themas: muziekinstrumenten, muziekstijlen, componisten, muzieknoten. Alle werkbladen kunnen afzonderlijk worden gebruikt, zijn echter ook geschikt voor gebruik in de vrije tijd alsook voor de ontwikkeling en verdieping van de gezamenlijke activiteiten op school of muziekschool.
Deze link werkt niet? Klik hier
Muziek in school. Tip!

Beste leerkrachten, Welkom op deze website met muzieklessen voor het basisonderwijs. De lessen en alle meespeel- en meezing-partituren heb ik gemaakt voor gebruik met het digibord in onderwijssituaties. De lessen staan gratis online, zodat er veel kinderen en leerkrachten plezier van kunnen hebben.
Deze link werkt niet? Klik hier