alle groepen lesidee sociale vorming

Sociale kwesties.

De sociale vakken zijn een van de grondslagen voor het zogenaamde actie-georienteerd, probleemoplossend leren. De kinderen oefenen met elkaar in een groep. Door het uitwerken van sociale kwesties en sociale vaardigheden worden deze competenties gestimuleerd.
Deze link werkt niet? Klik hier
Rouwverwerking. Tip!

Rouwverwerking, In dit deel van de website heb ik een aantal lesideeen opgenomen, onderverdeeld in de eerste week en de tijd daarna met een onderverdeling in onder- en midden- bovenbouw (niet/wel kunnen schrijven). De lessuggesties zijn over het algemeen slechts een korte aanzet met ruimte voor verdere persoonlijke invulling, eventueel afgestemd op de specifieke situatie.
Deze link werkt niet? Klik hier
Juf Naomie. Tip!

Sociale vorming, lessen gerangschikt per groep...gevoel gezicht, langs de lijn, nee leren zeggen, teamwork, hoe zie jij jezelf, theeglas en meer!
Deze link werkt niet? Klik hier
Alles over gedrag. Tip!

Twitter op de deur, breinpauze, stel eens een goede vraag, gevoelensdoos, goede voornemens en meer leerzame en originele activiteiten om positief gedrag op de basisschool te stimuleren!
Deze link werkt niet? Klik hier
Vaardigheidsskills. Tip!

Lange lijst met themas met uitleg erbij over hoe jij je sociaal wenselijk kan opstellen...jezelf voorstellen, nee zeggen, waardering uiten, wensen uiten, een gesprek voeren en meer!
Deze link werkt niet? Klik hier
Sociaal emotioneel. Tip!

De sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen kan aan de hand van onderstaande themas. Elk thema biedt achtergrondinformatie, ontwikkel-schetsen en lessuggesties!
Deze link werkt niet? Klik hier