alle groepen lesidee natuur

Vlindermee. Tip!
.
Vlinderlessen, wil jij lesgeven over vlinders? Dan vind je hier lespakketten voor alle niveaus van het basisonderwijs en voor kleuters. Er is een binnen- en een buitenlespakket en een pakket over vlinders herkennen en vlinders in tuinen. Elk lespakket bestaat uit een module voor de leraar, en werkbladen voor de kinderen!
Deze link werkt niet? Klik hier
Vlinderstichting. Tip!
.
Vlinderlessen, Het lesmateriaal is opgesplitst in vier niveaus: groep 1 & 2, groep 3 & 4, groep 5 & 6 en groep 7 & 8. Sommige lessuggesties zijn opgenomen in twee niveaus, bijvoorbeeld in groep 5 & 6 en in groep 7 & 8. In dat geval is de opdracht vrij pittig voor groep 5 & 6 en makkelijker voor leerlingen van groep 7 & 8. Het spreekt voor zich dat u het niveau van uw eigen klas het beste zelf kan inschatten.
Deze link werkt niet? Klik hier
Beestenboel. Tip!

Beestenboel, 20 lesideeen rondom het thema Beestenboel. De lesideeen zijn onderverdeeld in beeldende vorming en muziek.
Deze link werkt niet? Klik hier
De groenste school. Tip!

In deze databank vindt u projecten en lessen voor natuuronderwijs op de basisschool. De projecten gaan over Natuur, Milieu, Mens, Techniek en Omgeving. Er is een handig zoeksysteem. Hiermee kunt u projecten zoeken op onderwerp, omgeving of trefwoord. De projecten zijn gratis te downloaden. De projecten zijn in de praktijk getest. De meeste zijn afkomstig van scholen die mee hebben gedaan aan de prijsvraag De Groenste School van Nederland. De projecten zijn gemaakt door leerkrachten, pabo-studenten en zelfs leerlingen.
Deze link werkt niet? Klik hier
2 met de natuur. Tip!

Op deze site vindt u van alles wat met onderwijs in combinatie met de natuur te maken heeft. Het is onderdeel van de 2metdenatuur.nl websites.
Deze link werkt niet? Klik hier
Idee in de natuur.

Om jongeren enthousiast te maken voor de natuur is het onvoldoende om leerstof gewoon te vertellen in een klaslokaal. Leren over de natuur doe je in de natuur. Op deze pagina zijn voor scholen en clubs ideeen verzameld om van het leren over de natuur iets leuks te maken en de deelnemers een positieve ervaring mee te geven. De ideeen kunnen gebruikt worden voor het organiseren van 1 activiteit in de natuur of voor een meerdaagse activiteit waarbij ideeen gecombineerd kunnen worden.
Deze link werkt niet? Klik hier
Natuurwetenschappen. Tip!

Allerlei experimenten en knutselopdrachten waarbij het ontdekken van de natuur centraal staat!
Deze link werkt niet? Klik hier
Natuur werkbladen.

De werkbladen op het gebied van natuurkunde zijn theoretische aanvullingen en toevoegingen bij de Aduis bouwpakketten. Werkbladen als hefboom wet,de wind en de kracht van de zon hebben betrekking tot vakverdiepende en vakoverschrijdende aanvullingen, gebaseerd op de bouwpakketten van de leerlingen.
Deze link werkt niet? Klik hier
Boomopdrachten. Tip!

Hallo jongens en meisjes. Dit project gaat over bomen . Waarom over bomen? Omdat bomen er voor zorgen dat mens en dier kunnen leven. Rechts zie je allemaal titels staan. Je kunt de titels apart bekijken maar je kan ook de bomenroute volgen. Om dat te doen moet je steeds op de linker pijl klikken, dan ga je steeds een titel verder. Veel plezier en plant maar veel bomen zodat we weer flink wat schone lucht kunnen inademen!
Deze link werkt niet? Klik hier
Ungafakta. Tip!

Allerlei experimenten en knutselopdrachten waarbij het ontdekken van de natuur centraal staat!
Deze link werkt niet? Klik hier
Finding Nemo.(werkbladen) Bestand

Finding Nemo, het zal voor leraren wellicht duidelijk zijn dat het onderwerp van deze film meer aansluit bij bepaalde leergebieden dan bij andere. WO (wereldori?ntatie) is het sterkst vertegenwoordigd. De film draait immers hoofdzakelijk rond themas als plaats, ruimte, media, sociaal weefsel en milieu, die traditioneel tot dit leergebied behoren. (werkbladen)
Deze link werkt niet? Klik hier
Finding Nemo.(lespakket) Bestand

Finding Nemo, het zal voor leraren wellicht duidelijk zijn dat het onderwerp van deze film meer aansluit bij bepaalde leergebieden dan bij andere. WO (wereldori?ntatie) is het sterkst vertegenwoordigd. De film draait immers hoofdzakelijk rond themas als plaats, ruimte, media, sociaal weefsel en milieu, die traditioneel tot dit leergebied behoren. (lespakket)
Deze link werkt niet? Klik hier
Simulatie oogaandoeningen
De tool simuleert hoe iemand met een gezichtsstoornis de wereld ziet. De tool behandelt negen oogproblemen en -aandoeningen en werd ontwikkeld door Vision Direct in samenwerking met het Oogfonds. In Nederland leven er meer dan 350 000 mensen met een gezichtsstoornis. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) schat dat dit aantal tussen 2011 en 2030 bij mannen met 58% en bij vrouwen met 41% zal toenemen. Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft bijgevolg te kampen met een oogprobleem, maar eenvoudig in te schatten wat iemand met bijvoorbeeld staar of glaucoom ziet, is uiteraard niet eenvoudig. Met de tool wil Vision Direct meer bewustwording creƫren rond gezichtsstoornissen in het algemeen, maar beschouwt de tool ook als voorlichtingsmiddel om in scholen te gebruiken. Naast een simulatie van wat iemand met een gezichtsstoornis (nog) ziet, wordt er ook dieper ingegaan op de meest voorkomende gezichtsproblemen door uit te leggen wat dat oogprobleem juist inhoudt. De opgenomen gezichtsstoornissen zijn: bijziendheid, verziendheid, astigmatisme, presbyopie, staar, kleurenblindheid, strabismus, glaucoom en maculadegeneratie.
Deze link werkt niet? Klik hier