lesidee verkeer

Verlichting. Tip! Bestand
1.Is het wel eens donker in huis? Wat doe je dan als je iets wilt zien? 2.Is het buiten wel eens donker? Wanneer? Wat doe je dan als je iets wilt zien? 3.Hoe kun je ervoor zorgen dat jijzelf in het donker goed wordt gezien?
Deze link werkt niet? Klik hier
Autostoeltjes. Bestand
1.Waarom zitten er gordels in een auto? 2.Waarvoor dienen autozitjes? 3.Waarom moeten mensen in een auto hun gordel om?
Deze link werkt niet? Klik hier
Pazzup.nl

PazzUp junior is een lespakket van ProRail over de risicos op en rond het spoor en het belang van veilig gedrag in de buurt van het spoor. Het lespakket is geschikt voor kinderen van groep 5 t/m 8 en bestaat uit een docentenhandleiding, werkblad, interactieve spoorkaart en Simon de Spoorwachter online. PazzUp Junior is bekroond met de Comenius Award voor online lesmateriaal. Het lespakket is bij veel docenten al bekend, maar sinds kort kan er ook een gastles voor groep 8 worden aangevraagd. Een medewerker van ProRail bezoekt dan uw klas en bespreekt aan de hand van filmpjes en krantenberichten op interactieve wijze met de leerlingen de gevaren van hun eigen gedrag langs het spoor. Deze gastles duurt ongeveer 1 uur. Het bestellen van het lespakket en het aanvragen van een gastles kan via onze site.
Deze link werkt niet? Klik hier
Dode hoek. Bestand
Dode hoek, 1.Loop nooit vlak voor of achter een vrachtauto langs. 2. Stop altijd voor de stopstreep 3.Gaat de vrachtauto de bocht om? Blijf rechts en ruim erachter. 4.Zorg dat jij de chauffeur ziet, dan kan hij jou ook zien!
Deze link werkt niet? Klik hier
Verkeersborden.1 Bestand
Verkeersborden, De lln. kunnen de verkeersborden uit de schoolomgeving, toepasselijk voor voetgangers en fietsers, indelen in vier groepen naar vorm en kleur en de betekenis hiervan kennen. - De lln. kunnen de vier groepen benoemen als gebods-, verbods-, gevaars en aanwijzingsborden. - De lln. kunnen hun gedrag aanpassen aan de verkeersborden voor voetgangers en fietsers!
Deze link werkt niet? Klik hier
Verkeersborden.2 Bestand
Verkeersborden, Je ziet hieronder verkeersborden. Geef ze met kleurpotlood de juiste kleur!
Deze link werkt niet? Klik hier
Met de tram. Bestand
Waarom moet je eerst passagiers laten uitstappen, voordat je zelf instapt in een metro, tram en trein? ? Waarom moet je niet op de stoeprand bij een halte staan? ? Waarom heeft een tram geen gordels?
Deze link werkt niet? Klik hier
Val op! Tip! Bestand
Waarop kun je reflecterend materiaal vinden?(Wielen, reflector, trappers van de fiets, strepen op regenjas, rugzak of fietstas) ? Wat is zichtbaar zijn? ? Kun je goed naar links en naar rechts kijken als je een capuchon op hebt? ? Is een paraplu veilig in het verkeer?
Deze link werkt niet? Klik hier
Hulpdiensten. Bestand
Welke autos hebben een sirene?(politie, brandweer, ambulance), Waarom hebben die autos een sirene en een zwaailicht? Wat moeten alle autos (en fietsers) doen als er een auto met sirene en zwaailicht aan komt rijden?
Deze link werkt niet? Klik hier