online oefenen het weer

Vulkanen.

Vulkanen, een echte vulkanoloog, dat is iemand die veel van vulkanen afweet, ga jij vulkanen beter leren kennen? Weten...wat een vulkaan is, wat een vulkaan allemaal doet, hoe de vulkaan werkt en of een vulkaan slaapt!
Deze link werkt niet? Klik hier
Het weer presenteren.

Het weer, jullie zijn de presentatoren van het weerbericht. Jullie bereiden voor de groep een weerbericht voor. Dit weerbericht bestaat uit : Een weersvoorspelling voor de komende week.De weersvoorspelling moet voor de omgeving van jullie school, maar ook voor Nederland gelden. Om aan je gegevens voor de weersvoorspelling te komen bouw je je eigen weerstation. Met de instrumenten die je hier gebouwd hebt meet je het weer. Aan de hand van die meetgegevens kom je tot een weersvoorspelling.
Deze link werkt niet? Klik hier
Neerslag voorspellen. Tip!

Bij het controleren van de weersvoorspelling ga je je vooral richten op de gevallen neerslag. Gedurende drie weken kijk je iedere dag of er neerslag wordt voorspeld. Vervolgens kijk je of de neerslag voorspelling uitkomt. Met een zelfgemaakt regenmeter ga je dit onderzoeken. De resultaten verwerk je in een logboek!
Deze link werkt niet? Klik hier
Sneeuw. Tip!

Sneeuw, Hoe ontstaat sneeuw? En wanneer hagelt het? Wanneer sneeuwt het in Nederland? Waar in Nederland sneeuwt het het meest en waar het minst? En in andere delen van de wereld? Waar en bij welke omstandigheden blijft sneeuw liggen? Wat voor leuke dingen kun je doen met sneeuw? Wanneer kan (te veel) sneeuw gevaarlijk zijn? Leuke weetjes over de sneeuw.
Deze link werkt niet? Klik hier