online oefenen milieu

Papierrecycling.

Papierrecycling, hoe werkt het? Wat is dat eigenlijk recycling? Welk papier kun je allemaal recyclen en welke niet? Hoe vaak kun je papier recyclen? Dat zijn vragen die je straks allemaal kunt beantwoorden en nog veel meer!
Deze link werkt niet? Klik hier
De afvalberg.

Werk mee aan een oplossing voor de afvalberg door te begrijpen hoe het werkt. Leer jezelf en anderen goed om te gaan met onze leefwereld door anderen duidelijk te maken dat het soms anders kan.
Deze link werkt niet? Klik hier
Elektrische apparaten. Tip!

In Wecycle City maken leerlingen een ontdekkingsreis in de wereld van inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen. Bekijk filmpjes in de bioscoop, bezoek de milieustraat en creeer eigen folders en poster met de Wecycle Posterwizard in het reclamebureau!
Deze link werkt niet? Klik hier
Droppie water. Tip!

Leer alles over water, de waterkringloop, waterschap, buizen, zuivering en meer!
Deze link werkt niet? Klik hier
Water zuivering.

Wat fijn dat je me wilt helpen! Ik zou het fijn vinden als je een duidelijke plattegrond voor mij zou willen maken zodat ik niet verdwaal. Dat is misschien wel een beetje moeilijk. Het is belangrijk dat je weet hoe water schoon gemaakt wordt. Op Internet kun je hierover veel informatie vinden. Wij hebben alvast uitgezocht op welke Internetpaginas je de goede informatie kunt vinden!
Deze link werkt niet? Klik hier
Ga op onderzoek!

Ga eens voor ons op onderzoek uit. Neem een duik in de wc en ga met het water mee. Waar gaat het naartoe ? Welke weg legt het water af, hoe wordt het schoongemaakt (gezuiverd) en wat komt daar allemaal bij kijken. Is er bij jou in de buurt een waterzuiveringsinstallatie ? Breng daar dan eens een bezoek en laat je voorlichten, maar misschien is er op internet ook wel het een en ander te vinden!
Deze link werkt niet? Klik hier
Electriciteit.

Computer, televisie, wasmachine, droger, afwasmachine, we hebben er allemaal wel een. Het is voor ons niet meer dan een apparaat, waarvan je de stekker in het stopcontact stopt en hij doet het. We weten ook allemaal dat je elektriciteit nodig hebt voor alle andere apparaaturen. Maar wist je ook dat de elektriciteit die bij jou uit je stopcontact komt ook ergens vandaan moet komen?
Deze link werkt niet? Klik hier
Robby Robot. Tip!

Samen met Robby Robot leer je alles over recycling, hergebruik, groenafval, sorteren en meer!
Deze link werkt niet? Klik hier