_ OL gr7 Th sprookjes

Sprookjes.
Een site vol met sprookjes, sprookjesfiguren, elfjes, heksen en dieren. Lees bijvoorbeeld het sprookje van roodkapje, of doornroosje, of een russische sprookje zoals vadertje winter. Maar ook dierensprookjes zoals de drie biggetjes of de wolf en de zeven geitjes. Naast sprookjes hebben wij ook spelletjes, kleurplaten, recepten en tovertrucs!
Deze link werkt niet? Klik hier
Echte sprookjes! Tip! Bestand
Het doel is jongeren mee te geven dat iedereen, ook hun opa en oma, een levensverhaal hebben. Een tweede doel is het bijbrengen van oude gewoontes, taal etc. Hulpmiddel: bundel Echte sprookjes, gratis digitaal op te vragen via lesbrief@getoud.nl.
Deze link werkt niet? Klik hier
De tovenaarsleerling. Tip!
Op deze en volgende bladzijden vertel ik het verhaal in kleine stukjes, waarbij steeds ??n of meer plaatjes horen en het bijbeho- rende stukje muziek. Terwijl je naar de plaatjes kijkt, hoor je de muziek. Om het muziekje nog eens te horen moet je de pagina reloaden. Helemaal op het einde kun je alle stukjes of het hele muziekstuk nog een keer beluisteren!
Deze link werkt niet? Klik hier
Sprookjes schatkamer!
Sprookjes schatkamer, welkom in de schatkamer van je dromen en sprookjes. Hier vind je ontzettend veel leuke dingen over sprookjes, kabouters, de liefde, magie, schatten, geheimen en noem maar op. Ook als je liever dingen doet, dan kom je hier natuurlijk ook aan je trekken. Klik links of rechts op 1 van de plaatsen waar je naartoe wil gaan. Veel plezier!
Deze link werkt niet? Klik hier
Mythen.
Wat betekent het woord mythen? Maar de betekenis weten van het woord appel wil niet zeggen dat je weet hoe hij smaakt. Ook dit moeten jullie uit gaan zoeken. Natuurlijk kunnen jullie niet uitzoeken hoe een mythe smaakt, maar jullie kunnen vast vinden wat mythen nou eigenlijk zijn. En welke verschillende soorten. Want net als groene, rode, zoete, zure, grote en kleine appels, zijn mythen er ook in allerlei soorten.
Deze link werkt niet? Klik hier