online oefenen roken

Wil je een sigaretje?

Wil je een sigaretje? Ah, kom op joh, neem er ook 1! doe mee man, je bent toch geen watje! Misschien heb je dit wel eens gehoord en anders krijg je het vast nog wel eens te horen... We hebben een site gemaakt over roken. Veel kinderen op jonge tijd gaan al roken, het lijkt net of het normaal, lekker, stoer. Maar dat is het helemaal niet. Wij hopen dat jullie van deze webquest wat leren en wel 3x zullen nadenken als jullie een sigaret wordt aangeboden!
Deze link werkt niet? Klik hier
Wat is roken?

Inleiding Deze webkwestie sluit aan bij het DEFACTO lespakket. Iedereen heeft bijna dagelijks met roken te maken. Misschien jouw ouders, grote broer of zus. Maar zeker wordt er op straat en op de televisie gerookt. Wil jij later ook gaan roken? Met deze webkwestie kom je veel te weten over roken. Het is belangrijk om te weten wat roken is en wat de gevolgen van roken kunnen zijn. Ga naar de opdracht om erachter te komen hoe je meer te weten kunt komen over roken!
Deze link werkt niet? Klik hier
Poster maken!

De opdracht: a) een presentatie om de nadelige kant van het roken zo breed en uitvoerig mogelijk te beschrijven, b) een samenvatting van deze minpunten, bedoeld om uit te reiken voorafgaand aan de feitelijke discussie en c) een poster met een pakkende inhoud en presentatie van deze punten, met het doel dat de boodschap blijft hangen. Deze posters worden uitgedeeld na de discussie
Deze link werkt niet? Klik hier